't Harde  31 december 2018
2 1 3
4 Via de groepsapp werd een oproep gedaan om in plaats van maandagavond (oudejaarsavond), op maandagmiddag te gaan boulen.

Hierop kwamen diverse reacties: ik kom wel, ik kom niet, ja leuk wij nemen hapjes en een drankje mee. Oh zijn er hapjes ? dan kom ik ook.

Om half twee waren we met dertien enthousiaste, gemotiveerde boulers, die hun laatste spelletje van 2018 wilden spelen. Na de eerste partij hebben we gezellig aan de koffie gezeten met een likeurtje en / of een slibowitsch. 

De tweede partij verliep nog veel gezelliger en beter dan de eerste. Na deze twee partijen hebben we nog gezellig na zitten praten onder het genot van een drankje en een hapje. Het werd al donker toen wij huiswaarts gingen. Dit was een leuke afsluiting van 2018.

Rest mij nog om u en de uwen een voorspoedig en gelukkig 2019 toe te wensen.

Webmaster JBC 't Harde.

5
6 7 8


a

b

JUBILEUMVIERING

26  september  1996     -  26 september 2016

In het bijzijn van een groot aantal leden hebben we ons jubileum gevierd.

Voorzitter Ank Bosvelt bood Nel van Hulsteijn de vlag aan met ons nieuwe logo.

Nel kreeg de vlag overhandigd omdat zij en haar man Frans de vereniging hebben opgericht.

De vlag is een ontwerp van Jos Stork. Jos heeft zijn opleiding genoten aan de kunstacademie in Nunspeet.

Ank ontrolde ook een banner met daarop het nieuwe logo.

Het zeil zal op ons terrein langs de Wolkamer weg worden opgehangen.

Dat was nog niet alles: Er werden ook nieuwe ringen in de kleuren rood en zwart uitgepakt.

De voorzitter: de oude ringen, gevuld  met schelpenzand, hebben zes jaar dienst gedaan.

Voor de officiële plechtigheid werd een potje jeu de boules gespeeld. Na afloop bleven de leden nog geruime tijd bijeen.

ingezonden door Tet Morren.

c

d


WINTERDOUBLETCOMPETITIE AFDELING 4   2015- 2016
Henk    NelvH

5 teams van JBC 't Harde hebben deelgenomen aan deze competitie.

In de 1e klas speelden team 1 Henk Stoel en Nel van Hulsteijn,  reserve was Tinus Otten.

Op de 1e dag wonnen zij 3 partijen en kwamen op plek 4, de 2e dag kwamen zij met 2 partijen winst op plek 2,dag 3 wonnen zij 1 partij en zakten naar plek 3 , de 4e dag  met 2 winst bleven zij op plek 3 , de 5e en laatste dag won het team 2 partijen en door het onderlinge resultaat werd plek 5 voor hen de einduitslag .

Aadserge
LucGerrit K In de 2e klasse A  speelde 't Harde 3 Luc Timmers en Gerrit Kroon , zij wisten op de 1e dag  3 partijen te winnen en stonden daardoor op de 1e plek . Op de 2e dag moesten Coby en Ben voor hen invallen, zij wonnen 2 partijen en het team zakte naar plek 3, op de 3e dag  wonnen Luc en Gerrit 1 partij en kwamen op plek 5, de 4e dag wonnen zij 2 partijen en kwamen op plek 8 , de 5e en laatste dag leverde geen winst op en voor hen was de einduitslag plek 9.

't Harde 5 Ron Peterson en Janny Stolte, speelden ook in de 2e klasse A , op de 1e dag kwamen zij op plek 14. De 2e dag speelde Victor inplaats van Ron, het lukte ze niet om winst te behalen en kwamen op plek 17. De 3e dag  wisten ze 1 partij te winnen dit was niet genoeg om te stijgen in het klassement. Op de 4e dag wisten zij 2 partijen te winnen en kwamen op plek 16. Op de 5e dag wonnen zij ook 2 partijen en hierdoor werd plek 15 de einduitslag.

ElsNel K
RonJanny In de 2e klasse B  werd 't Harde 2 ,Aad van 't Hof en Serge van Hamond , op de eerste dag met 13-0 verslagen door 't Harde 4 . Dit was een slecht begin van de dag , zij wisten maar 1 partij te winnen en  kwamen hierdoor op plek 11.

De 2e dag wonnen zij 4 partijen en stegen naar plek 2 in het klassement , de 3e dag zat het niet mee en werd er maar 1 partij gewonnen , waardoor zij zakten naar plek 8. de 4e dag ook 1 partij winst en zakten zij naar plek 9 , de 5e dag  viel Marc Schouten in voor Serge . De 1e partij liep gelijk op en na een strijd van 2 uur  werd de partij met 12-13 verloren. zij wisten 1 partij te winnen en  eindigden hierdoor op plek 11 in het eindklassement.

BenCoby
TinusVictor 't Harde 4 Els van 't Hof en Nel Kreeftmeijer begonnen de 1e dag heel goed met 2 winst op plek 5 , de 2e dag wonnen zij 1 partij en zakten naar plek 14 . Op de 3e dag  viel  Gerrit Spaan in voor Els,  helaas hebben zij  geen winst kunnen boeken en het team zakte naar plek 17. Op dag 4 werd wegens ziekte het team vervangen door Ben en Coby van den Kommer , zij wonnen 2 partijen waardoor het team op plek 14 kwam . Door een val op straat liep Coby een behoorlijke schouderblessure op , dit team heeft op dag 5 niet meer gespeeld, daardoor eindigden zij op plek 18 in het eindklassement .

Els, Nel en Coby  van harte beterschap.

Voor meer uitslagen en informatie   http://www.njbb04.nl/

Gerrit SMarc


't Harde 03-02-2016

clubkampioen Tijdens de Algemene Ledenvergadering overhandigde onze voorzitter, Nel Kreeftmeijer, de wisselbeker aan de clubkampioen van 2015 Victor Kijlstra .

Sinds de oprichting in 1996 is Victor al vijf keer clubkampioen geweest, hiermee is hij zijn rivaal Tinus Otten voorbijgegaan, deze staat 4 keer op de beker.

Op de tweede plaats staat Ben van den Kommer en op de derde plaats Tinus Otten


Epe 29 september 2015

Epetanque tegen JBC 't Harde 11 - 16
Het was alweer de 13e keer, dat Epetanque tegen jbc't Harde speelde om de wisselbeker.

Op deze beker zien we dat 't Harde 10 keer heeft gewonnen en Epe 2 keer.

Het had dus leuk geweest als nu de beker in Epe zou blijven.

Het is Epe niet gelukt om dit waar te maken.

Na de 1e partij had Epe 4 winst en 't Harde 5 , dit ook bij de 2e partij en bij de 3e partij was het 3 tegen 6 .

Hetgeen resulteerde in een einduitslag van 11 - 16.

Voorzitter Nel Kreeftmeijer mocht de beker weer in ontvangst nemen.

Er zijn 27 leuke partijen gespeeld, gemoedelijk sportief en gezellig.

Epetanque bedankt voor de organistie en de gastvrijheid , terugkijkend was het een hele leuke en gezellige avond.

Aad van 't Hof

epe -t Harde

't Harde 9 september 2015
Burgemeester op bezoek bij JBC 't Harde

Op woensadgavond werd de burgemeester van Elburg Frans de Lange en negen raadsleden welkom geheten door onze voorzitter Nel Kreeftmeijer. Zij vertelde, dat de jeu de boulesclub de gelegenheid biedt om 4 keer in de week de pétanque sport te kunnen beoefenen op het eigen terrein en dit het hele jaar door, hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt en zoals u vanavond kunt zien is ons clubgebouw te klein om iedereen te kunnen herbergen. Wij hebben dan ook een verzoek ingediend om uit te breiden en vanmiddag ontvingen wij een schrijven van de gemeente dat wij een tuinhuis met luifel mogen plaatsen. Deze mededeling werd met applaus ontvangen.

Door mij, Aad van 't Hof , is het jeu de boules of liever gezegd het pétanque uitgelegd , daarna is door wedstrijdleider Victor Kijlstra de teamindeling bekend gemaakt en kon er een toernooi over 2 wedstrijden worden gespeeld . Door teams te formeren van 1 raadslid met 2 ervaren boulers leerden zij al snel dat het meer inhield, dan alleen een balletje gooien.

De uitslag na 2 gespeelde wedstrijden: 1 Edwin Vonk , 2 Beert v. Loo, 3 Frans de Lange, 4 Han Dickhof, 5 Benny Bosman, 6 Agaath de Weerd, 7 Cees Dijkhuizen, 8 Jan Neijzen, 9 Marnix Smulders, 10 Wim Bijl.

Allen kregen een cap met logo, een boullesboekje en een inschrijfformulier.

De burgemeester bedankte, mede namens de raadsleden voor de fijne avond en vond dat zij veel geleerd hadden over het petanque en over de jeu de boules club zelf. Het is zo goed bevallen,dat hij graag nog eens terug wil komen met meer mensen.

burg

1
Winterdoublettecompetitie 2014-2015

Apeldoorn 21 februari 2015

     De WDC is gewonnen door Boul'Animo 01 Peter Hietbrink en Patrick vd Schief , via deze weg van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap

't Harde deed deze keer mee met 6 teams , 2 in de 1e klas, 2 in de 2e klas A en 2 in de 2e klas B.

't Harde 01 Henk Stoel en Ton Holslag , hebben de plek in de 1e klas weten te behouden en zijn geëindigd op plek 8 , hiermee heeft Ton zich een waardig vervanger voor Victor Kijlstra getoond

't Harde 02 Aad van 't Hof en Serge van Hamond hebben helaas de plek in de 1e klas verloren en worden gedegradeerd naar de 2e klas , ze zijn geëindigd op plek 13

't Harde 03 Nel van Hulsteijn en Tinus Otten hebben de plek in de 2e klas A weten te behouden en zijn geëindigd op plek 8

't Harde 05 Gerrit Spaan en Janny Stolte , voor Janny was het de 1e keer dat zij aan deze competitie deelnam en het moeilijk was om van de teams met ervaring op de baan in Apeldoorn te winnen.

't Harde 04 Luc Timmers en Gerrit Kroon hebben de plek in de 2e klas B weten te behouden en zijn geëindigd op plek 7

't Harde 06 Els van 't Hof en Nel Kreeftmeijer deden als team voor het eerst mee aan deze competitie en het is ze gelukt om de plek in de 2e klas B te behouden

Invaller Ben van den Kommer speelde op dag 1 en dag 3 inplaats van Gerrit Kroon .

Invalster Coby van den Kommer speelde op dag 3 inplaats van Gerrit Spaan.

Invaller Kor Mulder speelde op dag 2 inplaats van Luc Timmers, dag 3 inplaats van Tinus Otten , dag 4 inplaats van Els van 't Hof en dag 5 inplaats van Gerrit Spaan .

Volledige uitslag is te zien op de site van de afdeling

Foto's (Klik Hier)

't Harde 28 januari 2015

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de clubkampioen en de beste 3 uit de verschillende disciplines bekendgemaakt en gehuldigd.

Clubkampioen 2014 is geworden

                   Tinus Otten

2e Nel van Hulsteijn

3e Aad van 't Hof

Tęte ŕ tęte kampioen 2014 is geworden Aad van 't Hof

2e Ben van den Kommer

3e Ab van 't Oever

Winnaar Voorjaarscompetitie 2014: Victor Kijlstra

2e Nel van Hulsteijn

3e Arie Brilman

Winnaar Najaarscompetitie 2014: Tinus Otten

2e Nel van Hulsteijn

3e Janny Stolte

Winnaar maandagavondtoernooien 2014: Tinus Otten

2e Serge van Hamond

3e Aad van 't Hof

Winnaar woensdagmiddagtoernooien 2014: Tinus Otten

2e Gerrit Spaan

3e Nel van Hulsteijn

a b
c c e
vj vj2 vj3

't Harde 27 september 2014

       Op deze middag is in een gezellig samenzijn van de leden en partners de zomer uitgeweid en de herfst en winter ingeweid met een barbeque, heerlijke salades en lekkere drankjes.

Het spel KUBS is uitgelegd en gespeeld door de liefhebbers , wel met de spelregels in de hand . Het spel staat in het clubgebouw en mag door de leden worden gebruikt .

De foto's, gemaakt door Nel van Hulsteijn, spreken voor zich en laten zien dat dit voor herhaling vatbaar is.

g1

s1

s2

s3

G2

t

g3

g10

B1

a1

k

v2

g6

b2

a2

k2

g8

g7

b3

aa

vz

g9

g5

't Harde 6 september 2014

ingezonden verslag

Jeu-de-boulen bij Aad en Jannie

3 2

Jeu-de-boulen bij Aad en Jannie

Ondanks dat we een uur te laat arriveerden op de baan in ‘t Harde, werden we meer dan hartelijk ontvangen door Aad en Jannie.

We waren later omdat we opgehouden werden onderweg door de vrachtwagenoptocht voor gehandicapte kinderen, maar ook omdat we een vrijgezellenfeest-vierende groep van halverwege de twintig zijn uit Amsterdam, die zijn nou eenmaal wel eens te laat.

Aad benadrukte wel even teleurgesteld dat hij de hele koffiepot die Jannie om de afgesproken tijd klaar had staan in zijn eentje leeg had moeten drinken, maar het betekende wel dat hij vol energie aan de uitleg van de jeu-de-boules regels kon beginnen.

Na de uitleg waren we op de hoogte van alle ins en outs, werpmethodes en puntentelling van het spel.

In een mum van tijd had Aad de toernooi-opzet en teamindeling klaar en begonnen de boules te rollen.

Het fanatisme bij ons alle twaalf kwam los en onder aanmoedigingen van Aad en wijze tips van Jannie speelde iedereen een aardig potje jeu-de-boules, al zeggen we het zelf.

De aanstaande bruid Rinke rende als een ware pro over de baan, met rolmaat in de hand en tactieken voor de winst paraat.

Ze haalde dan ook zonder probleem de eindwinst binnen.

De hele mooie middag vol gezelligheid, koffie, praatjes en natuurlijk jeu-de-boules-plezier waren zo voorbij en toen moesten we al weer naar Amsterdam terugkeren.

Bedankt voor een geweldige middag!

Groeten van:

Rinke, Charlotte, Sander, Piet, Mireille, Willem, Johanna, Arnoud, Yara, Bram, Imre en Violet,

1

't Harde augustus 2014

Villeneuve de berg ardeche France

Uw webmaster ontving deze foto's , helaas zonder verhaal,

maar als ik me goed herinner zou de tent in april worden opgezet .

Edoch er kwam steeds iets tussen, was het niet het ontbreken van accessoires ,

dan was het het weer wat niet meewerkte en

vrijwilligers die andere bezigheden hadden cq verhinderd door werk of ziekte .

Wel gezien de foto's is het dan toch gelukt.

Complimenten en dank aan hen die hieraan hebben meegewerkt.

3
2 3

't Harde 23 april 2014

Militairen in actie voor goede doelen

1 2

Door Tet Morren

’t HARDE – Militairen van de Koninklijke Landmacht, niet alleen uit ‘t Harde maar uit heel Nederland, hebben zich op woensdag 23 april ingezet voor goeie doelen.

Deze dag was het hoogtepunt van het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Landmacht.

Dit jaar geen open dag op de kazerne, maar zoveel mogelijk militairen het land in.

De landmacht ging het Nederlandse publiek op 200 locaties vertellen, laten zien en ervaren, wat militairen van de landmacht zoal kunnnen. Hiervoor waren 6000 militairen actief.

Militairen gelegerd op ’t Harde waren de gemeente ingetrokken om onder meer ouderen en invaliden in hun karretjes rond te rijden.

Ook werden voor deze doelgroep klusjes verricht en tuinen opgeknapt. Op deze manier wilde de KL iets terugdoen voor de bevolking.

Sergeant I van de C. batterij ’t Harde: “ Een soort heitje voor een karweitje.”

De Jeu de Boules Club ‘t Harde was maar wat blij met de hulp van vijf militairen.

De onlangs aangelegde terreinen werden geegaliseerd en assistentie werd verleend bij de aanleg van een bosbaan.

Na het machinaal verwijderen van de bovenlaag werd handmatig fijn puin gestort.

De Koninklijke Landmacht viert het dubbele eeuwfeest, in deze tijden van bezuinigingen met de hand op de knip. Daarom geen groot feest

Onze verre voorouders hebben de onfafhankelijkheid bevochten op de Spaanse koning.

Het was uiteindelijk Prins Willem Frederik, de latere Koning Willem I, die op 9 januari 1814 het fundament legde voor de Koninlijke Landmacht.

De Nederlandse strijdkrachten bestaan langer dan twee eeuwen.

3 4't Harde 21 maart 2014

1

.

a
Daar komen ze de vrijwilligers van Nuborgh College Oostenlicht. De regen komt met bakken uit de lucht.Nou ja toch maar beginnen. De jeugd heeft er duidelijk zin in om zich in te zetten voor NL doet van het Oranjefonds. De tieners in totaal tien worden welkom geheten door onze voorzitter Nel Kreeftmeijer. Ondergetekende geeft uitleg over de klussen die in de planning staan en verdeelt de vrijwilligers over de  coördinatoren.

Onder leiding van Jos Stork wordt het bosje,  waarin een baan moet worden aangelegd, van onkruid en andere rommel ontdaan en er worden plaggen gestoken. Nel van Hulsteijn maakt met enkele vrijwilligers de terrasmeubels schoon en onder leiding van Victor Kijlstra wordt er gekrabt en geschuurd aan het clubgebouw .

Vanwege het slechte weer hebben we extra pauzes ingelast, hetgeen mogelijk was door de gedrevenheid, waarmee Janny Stolte iedereen wist te voorzien van een warm of koud drankje en de door Els van 't Hof   gemaakte muffins.

Een leraar uit Elburg komt kijken en ook Marja Klein van Stichting  WIEL komt langs.

-Met het lunchpakket met onder andere frikadellen en kroketten weten de tieners wel raad, geen enkel probleem.

Om half een is het onverantwoord de kinderen nog langer aan het werk te houden. Ze zijn door en door nat.

Na de lunch krijgen ze een verrassing met onder meer een petje met ons Jeu de Boules embleem.

Namens het Oranjefonds mogen ze een oorkonde in ontvangst nemen.

Al met al een geslaagde vrijwilligers dag waaraan het weer helaas niet meewerkte.

De vrijwilligers: Richard van de Streek; Martijn Heshusius; Vanja de Vries; Bau Witter; Marjolein Hoogers; Bart Kroes; Thomas Smit; Sven van de Venis; Bianca Hilgers en Frank Lamberts nogmaals hartelijk voor jullie inzet.

Aad van ´t Hof coördinator.

aa          w 3
2c d

                  


Winterdoublettecompetitie 2013-2014

Apeldoorn 15 februari 2014 Winnaar: 't Zwijntje 2

Patrick vd Schief en Maichel Schipper

wd2013-2014

JBC 't Harde heeft met 7 teams deelgenomen aan de winterdoubletcompetitie van afdeling 4.

66 teams uit 9 verenigingen hebben over 5 speeldagen verdeeld, gespeeld om de beste plek in de verschillende klasse.

De 1e plaats in de 1e klasse is gegaan naar 't Zwijntje 2 (Patrick vd Schief en Maichel Schipper) 12 W +49 Zij zijn nu een jaar lang de winterdoublettekampioen van afdeling 4

JBC 't Harde feliciteerd 't Zwijntje 2 met het kampioenschap

't Harde 1 (Henk Stoel en Victor Kijlstra) behaalden in de 1e klas plek 7 met 9W +40.

't Harde 2 ( Aad van 't Hof en Serge van Hamond ) debutant in de 1e klas bereikten hun doel " niet degraderen" zij eindigden op plek 10 met 7W -10

In de 2e klasse A streed 't Harde 3 ( Nel van Hulsteijn en Tinus Otten ) zij probeerden bij de eerste 3 te komen om zo te promoveren naar de 1e klasse

dit is jammer genoeg niet ge lukt . Zij eindigden op plek 6 met 10W +50

3e klasse

't Harde 4 (Henk Stevens en Gerrit Spaan) plek 11 met 3W -28

't Harde 5 ( Coby en Ben van den Kommer) plek 7 met 5W +4

't Harde 6 (Luc Timmers en Gerrit Kroon ) plek 3 met 7W +27 promoveren naar de 2e klasse

't Harde 7 ( Ton en Nikita Holslag )             plek 4 met 7W +19 promoveren naar de 2e klasse

Terugkijkend op deze competitie , hebben wij het als kleine club niet slecht gedaan, wij zijn met 7 teams begonnen en hebben 'm allemaal uitgespeeld.

de meeste van ons zijn ook nog met een dagprijs naar huis gegaan , op de laatse dag niet alleen Nel en Tinus, maar ook Ben en Coby

De promoverende teams van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat .


't Harde 29 januari 2014

Huldiging Clubkampioen 2013

1 Op de drukbezochte algemene ledenvergadering ,

zijn door de wedstrijdleiders Victor Kijlstra en Serge van Hamond

de resultaten van de verschillende competities opgenoemd

en zijn de daaraan verbonden prijzen uitgereikt

Clubkampioenschap

1 Victor Kijlstra                     45 pnt

2 Tinus Otten                        35 pnt

3 Nel van Hulsteijn               33 pnt

2

Voorjaarscompetitie

1 Victor Kijlstra 14 + 107 (15 pnt)
2 Nel van Hulsteijn 11 + 71 (13 pnt)
3 Aad van 't Hof 11 + 48 (11 pnt)

Voorjaarscompetitie en Najaarscompetitie

1 Victor Kijlstra 24 + 159 (24 pnt)
2 Tinus Otten 22 + 86 (23 pnt)
3 Aad van 't Hof 21 + 87 (18 pnt)
4

Najaarscompetitie

1 Tinus Otten 12 + 52 (15 pnt)
2 Gerrit Spaan 12 + 49 (13 pnt)
3 Luc Timmers 12 + 37 (11 pnt)

3  
Tęte -ŕ-tęte competitie

1 Ben van den Kommer 11 + 69 (8 pnt)
2 Victor Kijlstra 8 + 53 (6 pnt)
3 Nel van Hulsteijn 8 + 40 (5 pnt)
Toernooien

P S
1 Victor Kijlstra 109 243 (15 pnt)
2 Nel van Hulsteijn 83 140 (13 pnt)
3 Tinus Otten 80 133 (11 pnt)
5BAANWERKZAAMHEDEN                                                

                                                                                   Geplaatst: 21-01-2014
  2                                                                                                             Op 21 december 2013 hebben een aantal vrijwilligers van Samen Kerst op onze banen een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Zo hebben ze het tegelwerk op de plaats, waar de partytent komt, gedaan voor zover ze konden. Het aantal door ons aangevoerde tegels was namelijk onvoldoende om het werk af te maken. Verder hebben ze in het “bosje” een deel van het onkruid en gras dat daar stond verwijderd. Dit zal later door onszelf moeten worden afgemaakt.

In eerste instantie was het de bedoeling dat ze zich bezig zouden houden met het verwijderen van de begroeiing op het stuk grond tussen onze banen en de Wolkamerweg. Vóór 21 december werd ik echter gebeld door een ambtenaar van de gemeente Elburg die meedeelde dat in de eerste helft van januari 2014 nieuw hekwerk zou worden geplaatst langs de Wolkamerweg. Zijn vraag was of het misschien een goed idee zou zijn dat zij het door vrijwilligers uit te voeren werk voor hun rekening zouden nemen; naar hun mening was het een goed bedoelde actie van een aantal goedwillende vrijwilligers maar één met weinig effect omdat er bij deze klus zwaar materieel gebruikt zou moeten worden. Het was niet zo moeilijk om ja te zeggen op deze suggestie. Enige tijd later werd ik gebeld met de mededeling dat het werk aan het hek op 6 januari zou beginnen en in drie dagen zou worden afgerond.

3   

Op maandag 6 januari werd begonnen met het verwijderen van het gras en de struiken. Wat opviel was dat er nog erg veel wortels in de grond zaten van de eerder al gerooide bomen. Ook de hoeveelheid af te graven en af te voeren grond was groter dan verwacht was zodat op dinsdagmorgen 7 januari verder werd gegaan met deze klus, die rond de middag geklaard was. Daarna verscheen om ongeveer kwart voor twee de eerste vrachtwagen met 30 ton puin. De intussen ook gearriveerde shovel van Van Werven begon meteen met het egaliseren hiervan. Even later werd de tweede vracht puin afgeleverd die, ook met de shovel, werd gestort op de achterste banen (op landbouwplastic). Het was ongeveer kwart voor vijf voor de laatste happen werden gestort en de straat was schoongeveegd.

5

Een niet onbelangrijk detail was dat voor de verlichting van de nieuw aan te leggen banen er kabel moest worden gelegd vóór het puin werd gestort. Henk Stoel heeft gezorgd dat er kabel kwam en die is door een paar vrijwilligers na het uitgraven en afvoeren van de grond op dinsdagmorgen aangebracht. De rest van de benodigde kabel zal later worden ingegraven. Op deze plaats wil ik Henk Stoel bedanken voor het leveren van de kabel en Kor Mulder en Henk Stevens die samen met mij hebben geassisteerd gedurende deze twee dagen. Kor en ik hebben ook geleerd hoe we koffie moeten zetten met ons apparaat om de “echte” werkers van deze drank te voorzien. Nel Kreeftmeijer heeft een heleboel foto’s gemaakt waarvan er een aantal bij dit artikel worden geplaatst.

Al met al is het zo dat de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van vier extra banen zijn gebeurd, waarmee het totale aantal banen op zestien komt.

Over het verdere verloop van het werk zullen op de jaarvergadering nadere mededelingen volgen.

Gerrit Spaan

6
Vrijwilligers helpen Jeu de Boules Club 't Harde
geplaatst :17-01-2014

1

't Harde 21 december 2013

Vijf enthousiaste mannen vrijwilligers van diverse kerken, hebben in het kader van ‘Samen Kerst’ op het park van de Jeu de Boules Club ’t Harde diverse klussen verricht.

De vrijwilligers hebben tegels gelegd waarop zomers een tent zal worden geplaatst en er is een begin gemaakt met de aanleg van een Jeu de Boules baan in het bosje naast de hoofdingang.

Jeu de Boules lid Ab van ’t Oever, oud slager, onthaalde de vrijwilligers aan het eind van het voor hen ongewone werk, op heerlijke erwtensoep.

Het is de bedoeling het park van 12 naar 16 banen uit te breiden.

Voorzitter Nel Kreeftmeijer: “ Door meer banen, zestien, aan te leggen voldoen wij aan de eisen van de Jeu de Boules Bond om toernooien en wedstrijden te kunnen organiseren.

Dan komen er meer mensen van buiten de vereniging en komt er meer geld binnen. Tegelijkertijd zal de kantine meer winst maken en op die manier zijn wij minder afhankelijk van de overheid.

De gemeentes trekken zich meer en meer terug. Zij zullen in de toekomst minder subsidies geven. Door de nu nog bestaande crisis en andere problemen in ons land en daarbuiten is het niet meer zo vanzelfsprekend dat wij gemakkelijk aan geld komen en daarom moeten wij zorgen dat wij financieel gezond blijven. Het lidmaatschap van de club moet ook betaalbaar zijn voor mensen met een krappe beurs.”

Op de tegels die grotendeels zijn aangelegd door de vrijwilligers zal zomers een tent van 6 x 4 meter geplaatst worden als aanvulling op de kantine.

De gemeente heeft intussen, ter voorbereiding voor de aanleg van meer banen, het terrein langs de Wolkamerweg, schoongemaakt.

Tet Morren.

Het bestuur en de leden willen via deze weg de vrijwilligers hartelijk danken voor hun hulp

bb

                2


't Harde 3, 1e plaats in Winterdoublettecompetitie afdeling 04 NJBB 2012-2013

Op zaterdag 16 maart 2013 had Henk Stevens z'n wagen volgeladen , kent u het liedje nog ?, met Janny , Tonny en Marleen om in Apeldoorn op de laatste speeldag de teams van JBC 't Harde te supporteren en aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking / huldiging van de winnaars.

't Harde 3 , Serge van Hamond en Aad van 't Hof wisten van de 15 partijen er 12 op hun naam te zetten en werden daarmee 1e in de 2e klasse C, hetgeen tot promotie leidt naar de 1e klas, waar zij de volgende winterdoublettecompetitie

't Harde 1 , Victor Kijlstra en Henk Stoel tegenkomen , die deze competitie een slecht begin hadden en steeds in de gevarenzone stonden om gedegradeerd te worden , in februari wisten zij van de 12e plek op te klimmen naar de 6e en de laatste 3 partijen wisten zij ook op hun naam te zetten. Dit leverde hun de dagoverwinning op en in het eindklassement de 4e plaats . Van de 18 partijen hadden ze er 12 gewonnen.

't Harde 2, Nel van Hulsteijn en Tinus Otten speelden in de 2e klasse B , zij hebben steeds op de 8e plek gestaan zo ook in het eindklassement , van de 14 partijen hadden zij er 7 gewonnen .

't Harde 4 , Henk Stevens en Gerrit Spaan speelden in de 2e klasse A . Het wou maar niet lukken deze competitie , pas in januari wisten ze zich van die laatste plaats af te spelen en werkten zij zich op naar de 11e plaats in het eindklassement 

4 winst van 13 partijen .

't Harde 5, Coby en Ben van den Kommer debutanten in deze competitie speelden in de 2e klasse B , het zat hun ook niet mee, ze zijn geëindigd op de 11e plaats met 5 winst van 14 partijen


'tharde3


Victor Omdat de 2e klas in februari klaar was met de competitie werd door de organisatie voor de laatste speeldag een toernooi georganiseerd .

't Harde 2 , 't Harde 3 met Els i.p.v. Serge en 't Harde 5 hebben hieraan deelgenomen .

Aan dit toernooi hebben 34 teams deelgenomen.

't Harde 2 werd 5e met 3 + 15 en viel in de prijzen ,

't Harde 3 werd 15e met 2 + 2

't Harde 5 werd 32e met 0 - 24

Voor de volledige uitslagen kunt u terecht op http://www.njbb04.nl/.

Nel en Tinus
                                      

elburg
't Harde 6 februari 2013

Kampioenen 2012 Jeu de Boules Club 't Harde

Clubkampioenen:

Nel van Hulsteijn is clubkampioen van 2012 geworden

De grote uitblinker wordt gevolgd door: Arie Brilman en Gerrit Spaan beiden 2 en 3.

De volledige uitslag 1. Nel van Hulsteijn ( totaal 25, comp.16 toern.5 en tęte ŕ tęte 4);

Arie Brilman (19; 6, 7 en 6).

Gerrit Spaan (19, 13; 4 en 2).

Competitie:

1. Nel van Hulsteijn 67% winst score 77

2. Luc Timmers       64% winst score 63

3. Janny Stolte      61% winst score 45

Toernooien

1. Henk Stoel         gem.14,1

2. Serge van Hamond   gem.11,5

3. Victor Kijlstra    gem.11,3

Tęte ŕ tęte

1. Arie Brilman       gem.13,5 score 37

2. Tinus Otten        gem.12,7 score 54

3. Nel van Hulsteijn  gem.12,7 score 48.

Het was voor onze wedstrijdleider Tinus Otten, na acht jaar, de laatste keer dat hij de prijzen uitreikte.

Spontaan werd hij toegezongen: Tinus bedankt.

Tinus werd door voorzitter Nel Kreeftmeijer bedankt voor het vele werk dat hij in het belang van de club

heeft gedaan. Zij onderstreepte haar woorden door het aanbieden van een cadeautje.

Als opvolgers werden welkom geheten Victor Kijlstra en Serge van Hamond.

Naast de gebruikelijke bekers was er voor de kampioenen een grote verrassing.

Ons lid, kunstenaar, Henny Hultermans bood drie fraaie keramiek beelden aan.geboetsierd en gebakken.

De beelden waren voor Nel van Hulsteijn, Arie Brilman en Henk Stoel.

Spontaan gaf Arie zijn kunstwerk aan voorzitter Nel Kreeftmeijer, ' Jij doet zoveel voor de club'.

Verslag: Tet Morren

ck2012

tinus bedankt
Apeldoorn 27 oktober 2012

De 1e speeldag van de winterdoubletcompetie 2012 - 2013 , was geen sterk begin voor 't Harde

't Harde 1 verloor in de 1e klas alle 3 de partijen . In de 2e klas A verloor 't Harde 4 alle 3 de partijen .

't Harde 2 die door pech met de auto te laat aankwamen , hebben toch nog 3 partijen gespeeld, hiervan 2 gewonnen en staan nu op plek 9 in de 2e klas B , in deze klasse debuteerden Ben en Coby ('t Harde 5 ) helaas ook met 3 verliespartijen

In de 2e klas C wist 't Harde 3 de 4e plaats te bemachtigen door 2 partijen te winnen en dit leverde ook nog een prijs op . (zie foto : Aad en Serge met wedstrijdleiding en scheidsrechter)

We hebben nog 5 speeldagen , dus het kan alleen maar beter worden.

wd

Foto Coby van den Kommer

Epe 6 oktober 2012

                                       Epetanque tegen JBC 't Harde

– Jaarlijks spelen Jeu de Boules Club Epe en Jeu de Boules Club ’t Harde tegen elkaar met als inzet de wisselbeker.

Dit jaar was Epe aan de beurt om 't Harde te ontvangen.

De wisselbeker, in ’t bezit van 't Harde, bleef op ’t Harde. De spelers van ’t Harde wisten 19 partijen op hun naam te brengen.

Epe daarentegen moest genoegen nemen met 11 gewonnen partijen.

Epe
't Harde 01 september 2012

Beurs: ’t Harde ontmoet

Pro’t Harde heeft ons een tijd geleden uitgenodigd om in het MFC Aperloo op 1 september mee te doen om onze club, JBC ’t Harde, te promoten bij de bevolking van ’t Harde. Zo werden wij in de gelegenheid gesteld om onze club, JBC ’t Harde, meer bekend te maken onder de bevolking en het is tegelijkertijd een mooie manier om nieuwe leden te werven. Het is tevens een goede manier om contacten te leggen met verschillende organisaties.

Ben en Coby van den Kommer, Serge van Hamond en Nel Kreeftmeijer hebben zich die dag met veel plezier hiervoor ingezet.

Serge heeft een mooie mobiele buitenbaan gemaakt, knap bedacht, om ieder in de gelegenheid te stellen een spelletje te spelen. Serge heeft hiervoor veel werk verzet en wij vonden het zeer geslaagd. Serge opperde zelfs om de mobiele baan te huur aan te bieden op Internet. Ben en Serge hebben zich verder beziggehouden met de mobiele buitenbaan.

Coby en Nel stonden in de stand, wij hadden de stand overzichtelijk ingericht en er was voldoende promotiemateriaal om mee te geven. De aanloop naar onze tafel was goed en er zijn leuke en goede gesprekken gevoerd. Misschien levert het voor de toekomst nieuwe leden op!

Het viel ons op dat veel bewoners van ’t Harde weten waar de jeu de boules baan ligt, dat is in ieder geval een goed teken.

Ook vanuit de professionele groep was belangstelling.

Het was een goede gelegenheid om onze club op de kaart te zetten en wij kijken terug op een geslaagde, gezellige dag.

Serge, Ben, Coby en Nel

                JBC 't Harde , presenteert zich bij " 't HARDE ONTMOET "

pres 1             2 4
5 6

1

Foto's Coby van den Kommer

't Harde 12 november 2011               Zwarte Pieten op bezoek bij jeu de boules club

nvt nvt
Foto's Coby van den Kommer

From:Tet Morren

Zege voor Jeu de Boulers 't Harde

’t HARDE 6 september 2011

– Jaarlijks spelen Jeu de Boules Club Epe en Jeu de Boules Club ’t Harde tegen elkaar met als inzet de wisselbeker.

Dit jaar was ’t Harde aan de beurt om Epe te ontvangen.

De wisselbeker, in ’t bezit van Epe, bleef op ’t Harde.

De spelers van ’t Harde wisten 25 partijen op hun naam te brengen. Epe daarentegen moest genoegen nemen met vijf gewonnen partijen.

spelers 't Harde

Voor ’t Harde traden in het strijdperk: Nel Kreeftmeijer - Driesje van ’t Oever; Nel van Hulsteijn - Gerrit Spaan; Tet Morren - Henk Stoel; Ans Dikken - Ben van de Kommer; 

Cobi van de Kommer - Luc Timmers; Johan Heijnen - Ab van ’t Oever;  Jan van Surksum - Jos Stork;  Serge van Hamond - Victor Kijlstra;  Herman Brink - Tinus otten; 

 Annemarie Peters - Ank Bosveld / Herma Wagenmakers.

't Harde juni 2011,

De dames Jannie en Tonnie in hun Le Pommierschort. Viktor heeft hiervoor de sterren van de franse hemel gebouled Jannie boult in het schort en het tevreden gezicht (brede grijns) van Henk Stoel, betekent dat hij net iets goeds gedaan heeft ?. Ook Tonnie boult in het schort, naast haar staat Riet zonder bril,haar ogen zijn gelaserd, helaas niet in variolux . Voor het lezen blijft een bril noodzakelijk.
x x x
Foto's Viktor


Apeldoorn 19 maart 2011

't Harde behaalt de 2e plaats in de winterdoublette 2010 /2011

Vanaf dag 1 t/m dag 6 hebben Victor Kijlstra en Henk Stoel op de 1e of de 2e plek gestaan in het klassement , iedere speeldag berekenden zij hun kans op plek 1 met een soort van hogere wiskunde, vergelijkingen berekenen met hun enige en grootste concurrent 't Zwijntje 05 , deze behaalden de 1e plaats.

In de 2e klasse A stond gedurende deze competitie 't Harde 2 (Tinus Otten en Nel v. Hulsteijn) bij de eerste 3, deze maakten dus kans op promotie naar de 1e klas. Helaas werden ze op de laatste dag naar de 4e plek verwezen. Volgende keer beter. 't Harde 4 (Johan Heijnen/Hans v Ofwegen/ Aad van 't Hof) waren in deze klasse gezakt naar de 20e plek (dip) , de 2 laatste speeldagen wisten zij terug te komen om in het eindklassement op plek 14 te eindigen

In de 2e klas B speelde 't Harde 3 (Luc Timmers / Gerrit Spaan / Henk Stevens ) ook zij hebben tijdens deze competitie dagen gehad waarbij bijna alles lukte , maar ook waarbij bijna alles misging, door dit bijna hebben zij toch nog een eindresultaat behaald van de 16e plaats.

't Harde 13 03-2011 Verbeterde jeu de boules baan

Bestuur en baancommissie zijn op maandag 28 februari jl bij elkaar gekomen om te kijken op welke wijze we de jeu de boulesbaan kunnen verbeteren. Al gauw waren we het erover eens om een laag af te graven en vervolgens te walsen met een handwals. Deze wals hadden we te leen van onze buren, tennisvereniging 't Harde ( http://www.ltc-tharde.nl/ ) Hiervoor via deze weg onze dank .

Baancommissarissen Henk Stevens , Ab van 't Oever en Gerrit Spaan renden spontaan de baan op , en gingen direct aan de slag. dezelfde avond kon er gebould worden op een sterk verbeterde baan. Dinsdag en woensdagmorgen is er nog gewalst , waardoor de baan er goed bij lag voor het te spelen tournooi op woensdagmiddag.

Om de baan in een nog betere conditie te krijgen en te houden, is er besloten een eigen wals aan te schaffen . Inmiddels heeft de aanschaf plaatsgevonden en zijn de baancommissarissen blij met hun nieuwe gereedschap .

Gerrit Spaan nieuwe wals

Henk en Ab Ab en Gerrit